Diverse soorten Yoga

Er bestaan verschillende soorten Yoga, zoals Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga en Bikram Yoga. In de basis bestaat elk vorm van Yoga uit een reeks lichamelijke houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie. Het algemene doel van yoga is om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. De Yoga’s zijn gebaseerd op een oude Indiase filosofie die al duizenden jaren bestaat. Yoga oefeningen kunnen helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen, evenals het versterken van het immuunsysteem en het verlichten van stress.

Deze soorten Yoga verschillen in de houdingen en oefeningen die worden gedaan. Hatha yoga is populair onder beginner- en zwangere vrouwen omdat het oefenen van de krachten ondersteunt. Vinyasa yoga is vooral gericht op het stimuleren van bindweefsel, om zo stijfheid te verminderen. Bikram yoga is populair onder hardlopers omdat het oefenen van de houdingen en oefeningen de spieren in beweging houdt.

Elk type Yoga heeft eigen voordelen. Lees meer over een aantal van de populairste vormen van Yoga en diverse achtergronden:

Thema’s binnen Yoga

26 houdingen ademhaling ademhalingsoefeningen ademhalingstechnieken Asana's Ashtanga Yoga balans beginners beweging bewegingen bewustzijn Bikram Yoga bloedcirculatie concentratie energie energieniveau energieniveau verhogen flexibiliteit gewrichten. gezondheid hatha yoga houding houdingen inademen kracht lichaam meditatie mentale focus. mindfulness ontspanning poses spieren stress stressvermindering technieken tips. uitademen verbeteren versterken verwarmde kamer Vinyasa yoga visualisatie voordelen Yin Yoga yoga